2014. október 18. 22:39 - MasterDwalin

Elindult az Asztropata.blog.hu!

Rogue-Trader3-1280x1024.jpg

 

Üdvözöllek a blogomon!

A nevem Dwalin, és végre, sok hetes gondolkodás után rávettem magam, hogy elindítsam ezt az oldalt!

Először is a nagy kérdés: mi is az a Wargame, illetve mi az oldal célja?

A Wargame a világ legjobb hobbija! (legalábbis számomra!) A Wargame a makettozás egy fajtája, melyben az összerakott figurákat illetve járműveket nem csak kifestjük, mint a tradicionális kollégák, hanem ezek után játszunk is velük! Magát a játékot úgy kell elképzelni, mintha egy társasjáték lenne. A figurákon kívül szükség van hozzá szabálykönyvre, mérőszalagra, dobókockákra (bár vannak kivételek, ahol sem mérőszalagra, sem pedig dobókockára nincs szükség)

Szerencsére napjainkra szabályrendszerből és wargame figura gyártóból bőségesen akad, és a közösségi finanszírozás (Kickstarter) segítségével évről évre egyre több gyártó tör be a piacra!

A különböző játékok között a különbséget adja a szükséges seregméret (a pár figurától a több százig), a méretarány (az apró 6mm től az úgy nevezett "heroic" méretarányig) illetve a legfontosabb, a "zsáner" melybe tartozik az adott rendszer! Vannak Sci-fi játékok, mint pl. a Warhammer 40.000, fantasy játékok, mint a Warhammer Fantasy Battles, történelmi játékok, mint a Flames of War, steampunk játékok, mint a Malifaux és még sorolhatnám napestig....

Eredetileg egy hosszú-hosszú cikkel készültem, ami részletesen elmagyarázza a kedvenc hobbim működését, de nem is olyan régen jelent meg, szerintem a hazai hobbi egyik legelhivatottabb képviselőjének Liszka Gergelynek az írása, aki a budapesti D21-es Bázis Wargame Klub egyik atyja és lelke.

Ha szeretnél még többet megtudni erről a hobbiról akkor ajánlom olvasd el a cikkét, amit ezen a LINKen megtalálsz!

Nos aki eddig úgy tévedt ide, hogy nem tudta mi is az a Wargame, annak már remélem valamennyire tisztázódott a dolog, ha nem, akkor kérdezni szabad! :)

A wargame világ folyamatosan mozgásban van. Gyártók jönnek és mennek, szabályrendszerek születnek és változnak szinte nap, mint nap! Sok olyan weboldal van, mely ezen változásokról ad hírt az érdeklődőknek, hogy csak egy párat említsek az angol nyelvűek közül: Beasts of War, Faeit 202 Blogja, Talk Wargaming, Bell of the Lost Souls ;

Illetve ha magyar nyelvű, hírekkel is foglalkozó oldalt kell említsek, akkor egyértelműen az Inkvizitor.hu az amit minden hobbistának érdemes követnie!

Mivel számomra nem telik el nap, hogy ne foglalkoznék valamilyen szinten a hobbimmal, ezért úgy döntöttem elindítom az Asztropatát, hogy legyen egy magyar nyelvű, híreket egy helyen megjelentető oldal, ha másért nem a magam szórakoztatása végett! :) De remélem ti is kedves olvasók méltónak találjátok majd a kezdeményezést a figyelmetekre!

 

Előzetesen, az oldalon meg fognak jelenni a legújabb figura megjelenések, (Warhammer 40k, Warhammer Fantasy, Infinity, Malifaux, Privateer Press, Flames of War, Spartan games játékok, Bolt Action csak, hogy pár nagy címet említsek,de ezek mellett fontosnak érzem a kisebb gyártók híreinek megírását is!) Kickstarter kampányok, illetve szeretnék majd ajánlókat és beszámolókat is írni az általam játszott játékokról, a hazai boltokról, klubokról, oldalakról stb.

Ezennel megköszönöm a figyelmet, és remélem tudom majd olyan intenzitással szerkeszteni a blogot, ahogy elvárom magamtól, és remélem ti is figyelitek majd milyen üzenetek érkeznek a Immatériumon túlról*....

 

Üdvözlettel,

Dwalin

 

 

(*= Az asztropaták a Warhammer 40.000 univerzum kitalált karakterei. Olyan mágia érzékeny (a W40k-ban Pszi érzékeny a pontos kifejezés) emberek, akik különleges adottsága, hogy képesek mentális úton kommunikálni a végtelen űrön keresztül, elképzelhetetlen sebességgel. Így nélkülözhetetlenek a Birodalom, és a Flotta számára, a kommunikáció szempontjából...)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr996806455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterDwalin 2014.10.18. 22:43:39

A javaslatokat, ötleteket, észrevételeket szívesen fogadom! Írjátok meg kommentben nyugodtan! A visszajelzések sokat tudnak segíteni!

Tilinger Ádám 2014.10.20. 20:41:47

Sok sikert kívánok! És lenne egy gyors javaslatom is: ezen a háttéren a fehér szöveg néha elveszik, ezért azt ajánlom, hogy legalább a szöveg alá valami kevésbé mozgalmas hátteret rakj.

gojesz 2014.10.20. 22:54:29

Innen is sok sikert! Én is azt akartam írni, hogy a szöveget nem nagyon lehet olvasni, bármilyen szép is a háttér. Néha a kevesebb több!

MasterDwalin 2014.10.21. 18:15:40

Köszönöm a visszajelzéseket! Sajnos már az elején éreztem, hogy bármennyire is imádom ezt a hátteret nem lesz életképes hosszú távon! Kitalálok a helyére mást! Még egyszer köszi! :)
süti beállítások módosítása