2014. december 22. 22:52 - MasterDwalin

Warzone Resurrection: Első benyomások - Figurák összerakása és a szabályrendszer első tesztje!

machinators_defence_by_daroz-d6wufev.jpg

Most, hogy a vizsgaidőszakom decemberi része véget ért, van egy kis nyugalmam január elejéig. Ezt az időd kihasználva összeraktam és elkezdtem festeni a Warzone Demo Pack-ből szerzett figuráimat!

(Ha esetleg még nem olvastad ennek a cikknek az előzményét, melyben kicsomagoltam a Warzone "kezdő dobozomat" akkor katt IDE!)

Először is leírnám a figurák összerakásából szerzett tapasztalataimat! A dobozban a legtöbb figura min. 2 darabban jött, de volt olyan is ami 4-5 alkatrészből kellett összerakni. Viszont a legtöbb figura esetében nem volt túl sok variációs lehetőség különböző pózok elkészítésére. A Cybertonic frakció alap gyalogságánál fegyver téren volt variációs lehetőség, illetve a Cuirassier robotnak volt egy alternatív feje. A zombikat lehetett a legegyedibben összerakni, míg a Dark Legion Karaktert gyakorlatilag csak egy pózban lehetett összeragasztani.  Mivel minden Warzone figura műgyanta, ezért itt-ott akadt tisztítani való rajtuk, és egy "hajlott kard" szindrómát is el kellett hárítani.

A figurákhoz összerakási útmutató nem járt, de nem is kellett sokat gondolkodni, minden adta magát. Mivel műgyantáról beszélünk, egy-két helyen farigcsálni is kellett. Nagyon könnyen vágható az anyag, szóval vigyázni kell vele. Így is sikerült  egy-két illeszkedési hibát okozni, főleg a karok és törzsek között, de egy kis green stuff majd mindent megold. Eddig GW, Forgeworld és recast műgyantával volt dolgom pályafutásom során, és elmondhatom, hogy a Prodos Games műgyantája jött be nekem a legjobban.

Bár pont a műgyanta munkaigénye miatt talán nem a Warzone a legjobb játék egy teljesen kezdő hobbistának, viszont ha ismerjük a műgyanta figurák titkát, akkor nem lesz problémája senkinek sem a Prodos figuráival!

Íme pár képe az összerakott figurákról: (most talán jobb képeket csináltam mint a múltkor, de még mindíg van hova fejlődni :) )

Cybertronic Megacorporation figurák:

Chassiur gyalogság

imag0389.jpg

 

imag0391.jpg

 

imag0397.jpg

Cuirassier osztályú harci robot

imag0398.jpg

 

imag0399.jpg

Everassur, a sereg vezére

imag0402.jpg

 

imag0403.jpg

A teljes különítmény

imag0405.jpg

Méretbeli összehasonlítás W40k ás Warmachine figurákkal

imag0406.jpg

Dark Legion figurák:

Undead Legionaries

imag0417.jpg

imag0418.jpg

 

imag0419.jpg

 

imag0420.jpg

Necromutant Leader

imag0421.jpg

imag0422.jpg

Razide

imag0413.jpg

imag0414.jpg

Alakhai a Légió oldal vezér karaktere

imag0411.jpg

imag0412.jpg

A Légiós csapat

imag0426.jpg

Méretbeli összehasonlítás W40k és Warmachine figurákkal

imag0410.jpg

A figurák összerakása után átolvastam a pár oldalas Demo szabálykönyvet, mely csak a legalapabb szabályokat tartalmazza. Két olvasás után úgy döntöttem ennyi számomra nem lesz elég a tesztjátékhoz (pl. a terepek szabályai nincsenek benne). Viszont a Prodos honlapjáról a teljes szabálykönyv ingyenesen letölthető, szóval gond egy száll se!

A szabálykönyv gyors átpörgetése után berendeztem egy kis, romokkal és falakkal sűrűn tarkított terepet. Az első tesztjátéknál a teljes listákat indítottam egymás ellen.

Cybertronic Megacorp.

1 Warlord- Everassur

1 Troop - 5 fős Chasseur osztag (3 SMG, 1 Rakétavező, 1 Plazmavető)

1 Support - 1 Cuirassier (SMG)

Dark Legion:

1 Warlord- Alakhai

1 Troop- 5 Undead Legionarie(4 SMG, 1 Géppuska) + 1 Necromutant leader /spec. tiszt karakter/ (Rohampuskával)

1 Support- 1 Razide (Spec. Géppuska lángszóró üzemmóddal)

Az első csata egy elsöprő Dark Legion győzelemmel végződött, de sok mindent megtanultam a játékról és az egységekről. Mit hogyan és milyen célra érdemes használni stb.

Mivel a Warlord karaktereknek elég sok különleges szabálya/képessége van, ezért a 2. tesztjáték során csak a 1-1 Troop és Support egység ütközött meg, ugyan azon a pályán.

Ebben az esetben már a Cybertronic került ki győztesen. (Hamar megtanultam, hogy a Chasseur egységek sunnyogósan jók, a Legiósok géppuskatüze elől bújni kell, a Cuirassier pedig szuper gyalogságirtó tud lenni, ha jól mozgunk vele)

A két tesztjátékból a következőket szűrtem le: A szabályok elsőre kicsit komplexnek tűnhetnek, de koránt sem azok. Ha egyszer megértettük a különböző folyamatok (lövés, közelharc, páncélmentő) dobási sorrendjét akkor onnantól jók vagyunk. Az egységekhez adott kártyák nagyon hasznosak tudnak lenni, a Resource kártya rendszer pedig nagyon jól feldobja a játék taktikai oldalát.

Nos, ma már elkezdtem a figurák kifestését is, szóval ha minden jól megy hamarosan újabb Warzone cikk várható itt a blogon!

Addig is tekintsétek meg a Warzone új bemutató videóját:

 

 

(Ja és ha a budapesti D21-es Bázis klub elérhető számotokra, akkor jó hírem van! Januártól indulnak a rendszeres kezdőnapok ;) Remélem ott találkozunk!)

-Dwalin 

Címkék: warzone
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr967005283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viharmadár, Vihar 2015.03.10. 11:37:27

Örülök, hogy Warzone-ról olvashatok. Várom a fejleményeket...

MasterDwalin 2015.03.10. 19:15:56

@Viharmadár, Vihar:
A Warzone most az új nagy "szerelmem" ...
Sok ezzel kapcsolatos cikk érkezik majd! Már kifestettem mindent, csak fotóznom kell!
süti beállítások módosítása