2014. november 15. 18:42 - MasterDwalin

Alien vs. Predator & Warzone: Resurrection - Érkezik a hazai forgalmazás!

A Főnixcsarnok-tól ma érkezett a megerősítés, hogy a Prodos Games 2 wargame játéka a Warzone:Resurrection és a Alien vs. Predator hamarosan kapható lesz náluk!

A Warzone nemsokára felkerül a webshopjukba is, az AvP-re viszont még egy kicsit várni kell, ugyanis az a játék még nem került forgalmazásba!

De ha kíváncsi vagy milyen is lesz az AvP, akkor nézz fel a Főnixcsarnok Facebook oldalára, ahol ingyenesen letölthető a béta szabálykönyv! LINK

Gondolom az Alien vs. Predator-t senkinek sem kell bemutatnom, szóval legyen elég most annyi, hogy játszhatóak lesznek az Alien-ek, a Predator-ok és a Colonial Marine-ok is! A figurák között visszaköszönnek majd a filmes és a videojáték karakterek és szörnyek! Méretarány 28mm, és skirmish szintű lesz a móka.

 

Egy kis bemutató a Mutant Chronicles: Warzone világához:

A sötét és távoli jövőben, a Föld halott és az emberiség már gyarmatosította a Naprendszer nagy részét. Városok és bázisok találhatóak a Hold krátereiben, a Mars dűnéi között, a Vénusz őserdeiben valamint a Merkúr sötét, föld alatti járataiban. Az emberiség, mint mindig, most is megosztott és véres háborúkat folytat saját faja ellen. A régi nemzetek viszont már nem léteznek, helyettük az irányító szerepet a hatalmas Megacégek vették át. A céges zsoldoshadseregek véres háborút vívnak egymással a pénzért, a területekért és a nyersanyagokért.

A Naprendszert 6 Mega Cég tartja irányítása alatt:

- A Capitol Megacorp.:

A néhai Egyesült Államok hagyatékát jelképező Capitol seregei tengerészgyalogosokból, elit kommandósokból és olyan mindenre elszánt katonákból állnak, mint a Lila Cápa Jet-motorosok. A Capitol volt ez első Megacég, valamint az első gyarmatosító is. Központjuk a Marson található.

- A Bauhaus Megacorp.:

A Bauhaus a régi európai nemzetek romjaiból felemelkedő cég. Már fennállásuk óta védjegyük a minőség és megbízhatóság. Ők gyártják a Naprendszer legjobb űrhajóit és fegyvereit. Katonáikra jellemző, hogy engedelmesek, jól képzettek és jól felszeretlek. Központjuk a Vénuszon található.

- Az Imperial Megacorp. 

Az Imperial a második legfiatalabb megacég. A gazdasági és hadi nyomásra sok kisebb cég uniójaként jött létre, és a néhai Brit Birodalomra emlékeztet. Még a Gyarmatosítások korában ugrott meg az Imperial hatalma, ugyanis ennek a cégnek voltak a legjobb űr pilótái. Mivel eleinte csak egy kis Holdon lévő területtel rendelkeztek ezért megpróbáltak minden lehetséges módszerrel területekhez jutni. És ezt gyakran erővel tették. Miután meghódították a Jupiter és Szaturnusz nagyobb holdjait, valamint bázisokat építettek az Aszteroida Övbe, expedíciókat indítottak a Plutóra és később az újonnan felfedezett Nero bolygóra. Ezzel viszont megpecsételték az emberiség sorsát.... Seregeikre jellemző, hogy mind a könnyen felszerelt tömeggyalogság, mind a jól felszerelt elit gárdák megtalálhatóak benne. Valamint előszeretettel használnak bio- és gáz fegyvereket.

- A Mishima Megacorp.

A Mishima a távol-keleti szellemi értékek alapján működő megacég. Az emberiség bukása ezt a céget sújtotta a legkeményebben. Azóta viszont a Mishima egyre erősebbé és erősebbé vált. Élen járnak a számítástechnikai fejlesztésekben, harcosaik pedig a halálig hűek vezéreikhez, ráadásul legalább olyan jól bánnak katanáikkal, mint a lőfegyvereikkel. Az alap gyalogságuk és az elit egységeik is a legmodernebb exoskeleton ruhákat viselnek a harcban. Központjuk a Merkúr bolygón van. 

 

- A Cybertronic Megacorp.:

Minden megacég közül a legfiatalabb a Cybertronic. Váratlanul bukkantak föl, és rövid idő alatt hatalmas pénzekre tettek szert a Holdon kitört tőzsde krakk kihasználásával. Ezeket a pénzeket a katonai fejlesztésekbe és a terjeszkedésekbe ölték, de még így sem ők rendelkeznek a legfejlettebb hadiiparral. Viszont kitartó propagandával és kémkedéssel mára elérték, hogy az ellenség erősebbnek gondolja őket, mint amilyenek valójában. Viszont ezt ellensúlyozva seregeik nagy része androidokból és robotokból áll, melyek az idők során minden egyes megszerzett technológiával erősebbé váltak. Központjuk a Dembovska nevű aszteroidán található, de kiterjedt besúgó hálózatuk van az egész Naprendszerben.  

exterminateur-atilla-mki.jpg

 

Továbbá van két nem céges frakció is a játékban:

- A Dark Legion:

Fentebb már említettem, hogy az Imperial Megacorp. megpecsételte expedícióival az emberiség sorsát. Ez akkor történt amikor az első emberek eljutottak a Pluto halott felszínére. Itt találták meg az Acél Táblának nevezett ereklyét. Amikor azonban az egyik katona hozzáért a táblához egy hatalmas kongás kíséretében szétáradt egy misztikus és gonosz energia a Naprendszerben. Ez jelezte a Sötét Légiónak, hogy az emberiség megérett a szüretre. 15 évvel ez után a Pluto mögött feltűnt egy misztikus. új bolygó a Nero. Mikor a telhetetlen Imperial vezetés parancsba adta az új bolygó megszállását nem igazán azt találták amire vártak. A bolygó magával hozta a Sötét Légió démoni seregeit akik, elindították hadjáratukat az emberiség elpusztítására...

A Légió seregeiben brutális démoni lények, mutánsok és nekromanciával feltámasztott emberi katonák harcolnak sötét mestereik akarata szerint.

- A Brotherhood:

Voltak olyanok, akik megjósolták a Légió eljövetelét. A Testvériség egy vallási szekta és hadsereg egyszerre. Alapítójuk Nathaniel Durand bíboros próféta volt. A Testvériség titkos bázisain folyamatosan képezi szent harcosait az Inkvizíció számára , hogy azokat a Sötét Légió ellen bevethesse bármilyen fronton. A Testvériség célja a Légió elpusztítása és ezért bármilyen eszközt képesek bevetni, ha úgy hozza akár a céges seregeken átgázolva is... 

A történet szerint egyébként, csak nagy vonalakban, a Testvériségnek anno, több száz évvel ez előtt sikerült egyesítenie a cégeket a Légió ellen, de csak megfutamítani tudták a sötét hordát. Azóta a régi szövetségek szétestek, dúl a háború. A légió viszont visszatért egy utolsó hadjáratra, hogy egyszer és mindenkorra eltörölje az emberiséget az Univerzumból.... Vajon sikerül újra egyesíteni az emberek seregeit, vagy ez már a vég kezdete?

A Warzone a '90-es években volt a Warhammer 40.000 riválisa, de a harcot végül a Games Workshop nyerte meg. A Prodos games viszont megvette a jogokat és újraindította a játékot, új szabályokkal és figurákkal.

A wargame mellett újra kiadták a táblás RPG változatot is. Lehet, hogy láttál egy Mutant Chronicles című filmet, na az ezt az univerzumot használja fel, de nem hű az eredeti háttértörténethez!

A játék 28mm-es figurákat használ (mint pl. a W40k) és valahol átmenet a skirmish, tehát kevés figurás, és a nagy sereges játékok között. A gyalogság mellett ugyanis vannak lépegetők, tankok és repülők is.

Én hamarosan belevetem magam a Warzone világába, ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld vagy már rendelkezel sereggel, akkor figyeld a blogot és talán találkozunk majd a csatatéren!

 

Prodos hivatalos oldal LINK

Főnixcsarnok LINK

-Dwalin 

 

    

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr206899943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása