2015. március 26. 21:17 - MasterDwalin

Plan-B: 1. rész - Kalóz Ogrék!

titan-forge-logo.jpg

Elindult a Plan-B rovat itt az Asztropata Blogon!

Ezen rovat célja, hogy érdekes alternatív figurákat és konvertálási ötleteket mutassak be nektek! Ezek főleg a Warhammer 40.000 és Warhammer Fantasy rendszerekhez lesznek címezve, mivel a GW játékaihoz egész alternatív és kiegészítő ágazat fejlődött ki az évek során!

A mi hobbink elég erősen merít a saját fantáziánkból és ötleteinkből. Sokan vannak akiknek nem elég, hogy összerakjanak és kifessenek egy figurát, hanem szeretnék, hogy valamilyen módon a saját ötletük is érződjön azon a miniatúrán. Vannak olyanok akik alkatrészekből, hobbi alapanyagokból vagy gyerekjátékokból varázsolnak Birodalmi Gárda tankokat vagy Ork járműveket, míg mások minden "gyári" figurájukon (vagy gyakrabban hőseiken) konvertálnak egy kicsit az egyedi kinézet érdekében. Ezekhez viszont a fantázia mellett nem árt egy jó adag kézügyesség sem. Van egy harmadik út is ahhoz, hogy seregünk kitűnjön a többi közül, ez pedig a tematikus proxy-ként hozott alternatív figurák alkalmazása. Mára van egy rakás olyan kisebb wargame cég akik egyedi témájú, vagy kinézetű proxy figurákat kínálnak eladásra. Én személy szerint nagy híve vagyok az ilyen megoldásoknak. 

Mondjuk egy hátulütője azért van ennek, mégpedig az, hogy verseny körülmények között nagy valószínűséggel nem használhatjuk majd ezeket a figuráinkat. Természetesen a hozzáállás ehhez a témához szabályrendszerenként és szervezőgárdánként változó.

Hadd írjak egy saját példát erre már az elején! Van egy Dark Eldar seregem (W40k) amiben egyik kedvenc egységem a Wracks. Viszont a Wrack figuráim csak egy része eredeti GW-s. Seregem Wrack sorainak egy részét Cephalyx Drudges figurákkal töltöttem fel. Nos amikor olyan kollégával csatáztam aki nem volt ismerője a Warmachine rendszernek vagy a Dark Eldar figuráknak, nem tudta megkülönböztetni, hogy melyik GW-s és melyik nem. Egyébként harcol még egy Cephalyx karakter a seregemben Haemonculus "kamüflázs" alatt, aki anno Mind Slaver-ként jött a napvilágra, de teljesen illik az Őrült Doktor posztjának betöltésére. 

 

Na de ennyit rólam! Lássuk a rovat első részének alanyát, melyet Warhammer Fantasy vagy Kings of War rendszerekhez ( a KoW kifejezetten proxy barát) lehet felhasználni! (már ha van ilyesmihez affinitásod)

 

 

Kalóz Ogrék a Titan Forge-tól!

A Warhammer Fantasy világában az ogrék, nagydarab húsevő melákok akik főleg a magashegységekben élnek. Ez meg is látszik a hivatalos GW-s kinézetükön is. Viszont azt is tudjuk róluk, hogy  gyakran utaznak a  világban, mint vándor zsoldosok.  Mi lenne ha egy csapat ogre letelepedne a déli tengerek trópusi szigetein és napi betevőjét onnantól kalózkodásból szerezné meg? Nos, akkor valahogy így néznének ki :

tisztek.jpg

Tiszteknek?

ogrek.jpg

Ironguts-nak?

cannoners.jpg

Leadbelchers-nek?

krokis.jpg

Mournfang cavalry-nek?

nagy_agyu.jpg

Ironblaster-nek? (bár lehet méretbe nem stimmelne, de szerintem ez még megoldható) 

Remélem tetszettek ezek az alternatív figurák és a következő Plan-B részt is elolvasod majd! ;) Arrr..... (böfff)

-Dwalin

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr567308002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2015.04.08. 11:25:41

Ezek nagyon jól néznek ki!
süti beállítások módosítása