2015. július 15. 23:15 - MasterDwalin

Bevezető a Warzone-ba II/a.: A Mutant Chronicles világa!

 luna_city.jpg

 A Warzone Resurrection-t bemutató cikksorozatom végre a 2. részéhez érkezett! A csúszás oka, hogy mostanában az Age of Sigmar foglalkoztatott a szabadidőben, és ezért sajnos méltatlanul elhanyagoltam ezt a sorozatot... Viszont mostantól újult erővel vágok bele, hogy hetente szállítsam nektek ezeket az ismeretterjesztő írásokat!

Az előző részben és annak rövid kiegészítésében a játékrendszer alapjaiból kaphattatok egy kis ízelítőt, viszont ebben a cikkben kizárólag a háttértörténeté lesz a főszerep...

A Warzone: Resurrection, a Mutant Chronicles sötét, futurisztikus, dieselpunk- techno fantasy (még leírni is csúnya :D ) világában játszódik, melynek helyszínei, karakterei és történelme sokkal mélyebb, mint azt sokan gondolnák! (Ja, és a Mutáns Krónikák című filmnek semmi köze sincs hozzá, ezt nem győzőm hangsúlyozni!)

Na vágjunk is bele!

 

A Hanyatlás

A 21. század végére a Föld bolygó, fajunk bölcsője és otthona haldoklott. Mérgezte az emberiség kapzsisága, pusztították a véres háborúk melyeket a területekért, a nyersanyagokért és a hatalomért vívtak.

A bolygó nagy része már lakhatatlan pusztasággá vált, mindennaposak  voltak a fegyveres konfliktusok, az éhínség és az anarchia.

Az emberiség, hogy a bolygó lakható területeit mentse, erővel megreformálta a saját társadalmi felépítését. A nemzetállamok megszűntek létezni, és helyettük cégek kezdtek uralkodni az emberiség felett. Csak egy maroknyi nemzetállam nem hajolt meg a reform előtt, de rövidesen az Orosz Föderáció kivételével mind felmorzsolódtak. Oroszország pedig lassan elszigetelődött az emberiség többi részétől.

nevtelen11.png

Az Exodus

Ám ez az új, kényes hatalmi egyensúly is megváltozott, mikor több vezető cég is elkezdte bekebelezni a kisebb cégeket, üzleti vagy katonai úton. Ezek közül az első az amerikai kontinensen székelő Capitol Megacorpration volt. A Capitol mintájára rövidesen még további 3 megacég jött létre: Közép-Európában a Bauhaus Megacorporation, a Távol-Keleten a Mishima Megacorporation, a néhai Brit Birodalom mintájára, 50 kisebb cég uniójaként pedig az Imperial Megacorporation.

A Megacégek kora átmeneti békét hozott az emberiségnek, de egy emberöltőn belül világosság vált, hogy a Föld teljes halála hamarosan bekövetkezik. A még élhető céges területek is évről évre fogyatkoztak, a talaj, a víz és a levegő pedig egyre mérgezőbb lett.

Ekkor a Capitol egy merőben új elképzeléssel állt elő. Az emberiség egyesítette erőit és hatalmas pénzeket és energiát öltek az űrkutatás fejlesztésébe. A közös cél a következő  volt: Kijuttatni az emberiséget a Naprendszerbe!

Ezt az időszakot nevezik a Testvériség Krónikái "Az Exodus"-nak. Az első állomás a Föld holdja a Luna volt, melyen a Capitol emelte az első települést, Luna City-t. A Bauhaus mérnökeinek hála az emberiség számára elérhetővé vált egy új technológia: a bolygók terraformálása, mely a hideg és élettelen bolygókból élhető otthont teremtett.

Így tehát a megacégek hajói megindultak a Naprendszer elfoglalására, hogy kiépítsék az emberiség új otthonát a Földön túl.

A Mishima szerezte meg a Merkúrt, a Bauhaus a Vénuszt, a Capitol a Lunát és a Marsot. Az Imperial-nak, mint a legfiatalabb és legkisebb cégnek már nem jutott felszínnel rendelkező bolygó a Föld közelében, így ők a Marson túl elterülő Aszteroida Öv kisbolygóit és nagyobb aszteroidáit tudták megszerezni maguknak.

Bár úgy tűnt a cégek megtalálták a kiutat az emberiség számára a pusztulásból, ez nem volt teljesen igaz. A bolygók közötti utazás nem volt olcsó, ezért egyik cég vezetésének fejében sem fordult meg egy percig sem, hogy a Föld sokmilliárdos lakosságának egészét kimenekítse a haldokló pokolból...

Azok távozhattak a hatalmas bárkákon akik elég befolyásosak vagy gazdagok voltak, hogy jegyet szerezzenek maguknak. Vagy a Cégük úgy döntött érdemesek arra, hogy részt vegyenek a jövő építésében, mint telepes, tudós, orvos vagy egyéb az új társadalom számára nélkülözhetetlen elem. 

Mikor a bárkák távoztak, emberek milliárdjai rekedtek a Földön a biztos halál markában. Az Orosz Föderáció ekkor figyelmeztetést küldött a Cégeknek, hogy amennyiben magára hagyják a Földet, akkor nukleáris rakétákat fognak kilőni a Lunára, megtorlásképp.

A Cégeknek nem marad más választásuk, mint gyorsan és precízen véget vetni a földi fenyegetésnek, ezért az egyesített flottájuk ütegei és rakétái lángba borították az egész bolygót. Azóta a Föld halott, és egy új világ született meg a helyén, melynek neve a Sötét Éden lett....

 mutant_chronicles_rpg_artwork_8.jpg

Az Emberiség Aranykora

Fajunk története a Föld elpusztítása után egy új fejezethez érkezett, mely a gazdagság, a fejlődés és a béke kora volt. A 23. századra az emberiség technológia fejlettsége soha nem látott szintre emelkedett. Az olyan fogalmak, mint a robot technológia, a nanobotok vagy a mesterséges intelligencia mindennapi, egyszerű dolgoknak számítottak.

A Bauhaus például sosem látott szintre fejlesztette a terraformálás művészetét! A Vénusz bolygó olyan lett, mint amilyen a Föld volt a Hanyatlás előtti, mitikus időkben.

Ekkor mindenki úgy hitte az Arany Kor örökké fog tartani. Hatalmasat tévedtek....

 mutant-chronicles-beta.jpg

A Sötét Szimmetria megjelenése

Az Imperial mindig is irigységgel figyelte a többi céget, mivel azok mind rendelkeztek egy nagy bolygóval, míg nekik csak a "kis falatok" jutottak a Naprendszer felosztásából.

Ezért merész ötlettel álltak elő! Elindították Conquistador, azaz hódító flottáikat a Naprendszer még feltérképezetlen része, a Plutó felé. A Plutó fagyos felszíne alatt ásványkincsekben gazdag lelőhelyek lapultak, melyek a mérhetetlen gazdagság ígéretével kecsegtették az Imperial vezetést. Csak sajnos valami más is rejtőzött a Plutó sötét és hideg felszíne alatt...

Az egyik fúróállomás ugyanis valami merően meglepő felfedezést tett. Egy tárgyat találtak a felszín alatt, melyet nem alakíthatott ki sem a természet sem a fizika ereje, még itt a Naprendszer távoli csücskében sem.

Az úgynevezett "Acél tábla", egy értelmes lények által létrehozott objektumnak tűnt, melynek nem lett volna szabad léteznie a Plutó bolygón. Miután az Imperial emberei felfedezték a táblát, üzenetet küldtek a Victoria aszteroidára, a céges központjukba, hogy mi tévők legyenek ezzel a megdöbbentő és félelmetes felfedezéssel.

A központból először az az üzenet érkezett, hogy temessék vissza a táblát és hagyják el a területet. De rögtön ez után egy második üzenet is érkezett: " Emeljék ki és szállítsák el az objektumot további vizsgálatra". A helyszínen lévő Imperial parancsnok úgy döntött a  második parancsot hajtja végre. És ezzel megpecsételte az emberiség sorsát...

Amint az egyik kutató hozzáért a táblához, visítva és a fájdalomtól gurgulázva kapta vissza a kezét, majd összerogyott. Még pár pillanatig élt, és borzasztó agóniájában egy szót ismételgetett: "Megcsókolt...."

Bár az Imperial, a történtek után lezáratta a területet, nem állt rendelkezésükre olyan eszköz melyen gátat vethettek volna a Naprendszerben szétáramló láthatatlan energia ellen, melyet a tábla kezdett sugározni. Ez a sötét energia, amit később a 'Sötét Szimmetria' néven emlegetnek majd, átsuhant a Naprendszeren és letapogatta a teljes emberiséget. Ezután elküldte üzentét a külső űrbe: "Az emberiség megérett a szüretre.."

 mutantchronicleso24.jpg

A Technológia Bukása

A Sötét Szimmetriát a Naprendszer minden pontján észlelni lehetett. A számítógépes rendszerek az összes cég rendszerében kezdtek meghibásodni, leállni vagy furcsán működni. Volt ahol csak a számítógép monitora kezdett sisteregni, míg máshol ennél sokkal komolyabb problémák jelentkeztek.

Voltak például űrhajók melyek nyomtalanul eltűntek, és olyanok is, melyek némán sodródtak az űrben rejtélyes módon meghalt teljes legénységükkel együtt.

A Cégek biztonsági szolgálatai természetesen észlelték ezeket a zavarokat és egymást kezdték okolni. A sok száz éves béke lassan meginogni látszott, ahogy a Szimmetria elültette az emberiség lelkében a félelem magjait. Ezután elszabadult a pokol....

A számítógépes rendszerek és fejlett mesterséges intelligenciák hirtelen alkotóik ellen fordultak. A katonai robotok és drónok kezdtek tüzelni néhai uraikra, és a cégek teljes gazdasági életét behálózó és irányító rendszerek kezdtek összeomlani.

A cégek végül nagy nehézségek árán de elpusztították az ellenük fordult gépeket, majd ezután betiltották a komplex komputerek, robotok és mesterséges intelligenciák használatát. Az emberiség pár év alatt több száz évet esett vissza a technológiai fejlettségi szintjéből és a komplex elektronika és számítástechnika hiányában olyan rég elfeledett eszközökhöz kellett nyúlniuk, mint a belső égésű motorok vagy a gőzgépek.

Innentől fogva a Cégek nem bíztak egymásban és ez a bizalmatlanság  később a Naprendszert lángba borító Első Céges Háború kitörésébe torkollott...

De erről, és a további történetről a következő cikkben mesélek majd!

 138284-fallout-please-stand.jpg

Részlet a Von Steinblitz kereskedelmi űrhajó gépház naplójából - Bauhaus Biztonsági Hivatal archívum:

"... A mai napon a fúziós reaktor megint furcsa hangokat adott ki. Az embereim átnézték, ahogy az elmúlt napokban többször is tették. Akár hányszor ereszkedünk is le a szervizaknába a kattogó hang mindig elnémul. Az elektrométer sem mutat semmilyen kilengést. Az egyik emberem, nevezetesen Lügendorf zászlós azt állítja, hogy mikor megkopogtatta az egyik reaktorrelét, az visszakopogott neki. Kérem Herr Kapitan, hogy helyezze a zászlóst egészségügyi megfigyelés alá!

Stephan Romanov - Főgépész 

-Dwalin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr867598258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása