2014. november 12. 22:38 - MasterDwalin

Secret Weapon Miniatures - Megérkezett a Tablescapes!

Saját véleményem szerint egy jó wargame játékhoz nem elég ha jól kinéző és festett figurákkal rendelkezünk, a lehető legrealisztikusabb játékélményhez egy jó terepasztal is dukál!

Hiszen egy változatos és látványos terepen zajló játék még élvezetesebbé teheti a csatát.. A terepasztal nálam itthon úgy néz ki, hogy két összetolt asztalra pakolok fel általam készített rom épületeket, természetes mészkő sziklákat, valamit  házi készítésű falakat és fákat. Ez még egy "work in progress" mivel ezt szeretném kiegészíteni pár műanyag fantasy és sci-fi tereptárggyal és rengeteg zöld vegetációval! ( pl. a W40k rom bazilika nagyon tetszetős) 

Viszont van egy olyan verzió is, amikor a tereptárgyainkat és figuráinkat nem a sima asztal felületre, vagy MAT-ra, vagy fű színű asztal szőnyegre pakoljuk fel, hanem domborzattal rendelkező, műanyag úgynevezett "game board"-on zajlik a játék. 

Ezek a "game board"-ok (nem találok a fejemben találó magyar elnevezést rájuk, ha ti igen, akkor kommentben írjátok meg nyugodtan ;) ) műanyagból készülnek, több moduláris darabból állnak, melyeket nekünk kell kifesteni!

Eddig a legtöbb ember által preferált változat a Games Workshop által gyártott "Realm Battleboard" volt, mely festetlenül így néz ki:

realm.jpg

Kicsípve pedig így:

realm1.jpg

A Secret Weapon Miniatures nevű cég viszont beszáll a "game board" piacra a saját szériájával, a Tablescapes-el!

A Tablscapes egy rendkívül sikeres Kickstarter kampány jóvoltából jöhetett létre, és nemrég elérhetővé vált a a cég webshopjában! (Katt érte IDE!)

Jelenleg 5 típusú szettjük van:

1. Forgotten City

 

 

2. Rolling Fields

 

 

3. Scrap Yard

 

 

4. Urban Streets - Clean

 

 

5. Urban Streets - Damaged

 

 

És itt egy kis videó is a termékről:

 

 

A dolognak egy hátulütője van: az ára! :)

A Tablescapes full 4 láb x 6 lábas csatatere  249.99 Dollárba kerül... A GW Realm Battleboard-ja, ami szintén ekkora 290 Dollárba...

Bár szerintem pont egy ilyen Tablescapes szett az, amire spórolnék is!

-Dwalin

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr426862419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fattyú 2015.02.08. 22:38:50

Ezek jól néznek ki, de a variálhatóságuk messze elmarad a hagyományos asztal+tereptárgyak felállástól. Ellenben legalább drágák is.
süti beállítások módosítása