2014. november 05. 21:23 - MasterDwalin

Mantic Games: Kings of War, jövőre jön a 2. kiadású szabálykönyv!

A Mantic Games egy angol figura gyártó cég, akik mottója: "Minőségi figurákat, megfizethető áron!"

A néhai GW munkatársakból álló csapat fennállásuk óta arról nevezetesek,  hogy a játékrendszereiket és figuráikat mindig az alapján formálják és újítják meg, hogy eközben a vásárlóik véleménye igenis számít nekik! Ha valaki figyeli a Facebook oldalukat, akkor láthatja, hogy gyakran írnak ki olyan posztokat, ahol arról érdeklődnek: "Milyen új figurákat szeretnétek az XY játékhoz?" "Melyik egység tulajdonságain kellene javítani?" stb.

Szóval a cég hozzáállása nagyon szimpatikus, a játékaikat folyamatosan fejlesztik, és az áraik is igen-igen barátiak. Hogy a minőség milyen, azt személy szerint nem tudom, mivel még nem volt szerencsém egyetlen Mantic figurához sem, bár egy-két figura kinézetén meglátszik, hogy miért olcsóbb, mint a GW! Viszont vannak olyanok is, amitől leesik az ember álla!

Jelenleg 4 Wargame játékuk van a piacon: A nagy sereges sci-fi, a Warpath, a skirmish szintű sci-fi, a Deadzone, a sci-fi sport Dreadball, és a nagy sereges fantasy, a Kings of War!

Ebben a cikkben a Kings of War-é lesz a főszerep! A Kings of War-hoz kétféleképpen lehet hozzá állni: Egyrészt tekinthetünk rá teljesen független, de valamilyen szinten a Warhammer Fantasy szabályain alapuló játékként, vagy, mint tekinthetün rá úgy, mint egy alternatív Warhammer Fantasy szabályrendszer!

És miért is akarnánk játszani a Kings of War-al, ha ott a GW-s nagy testvér? Hát azért mert egy rendkívül szórakoztató és piszok könnyen megtanulható játék! Saját tapasztalatból tudom, mivel kb. egy hete megtanultam az alapszabályait, és már két csatát le is játszottam vele! ( Az alapszabályok megtanulásához kb. fél óra kellett, de a nagy előnye abban rejlik, hogy célzás és sebzés esetén nem kell táblázatokat bújni, minden ott van az egységek leírásában!) 

Az első csatát magam ellen játszottam tesztelés képen, a másodikat pedig a testvérem ellen, élesben! És mind a két játék, szuper jó volt! 

A Kings of War-hoz mára egy elég széles figura paletta is társul, de teljesen nyitott a rendszer arra, hogy más figurákkal játszd! Egy a lényeg, hogy 28mm-es méretarányú,  négyzet alakú alappal rendelkező figurák kellenek hozzá! (Én a Warhammer fantasy törpjeimmel játszottam, de láttam videókat ahol D&D figurákat használtak, szóval bármivel lehet ami neked van vagy tetszik!) Egy időben egyébként sokan vásároltak Manticos figurákat Warhammer Fantasy seregükbe az áruk miatt. Főleg a nagy seregdobozok voltak népszerűek. 

Jelenleg 12 hivatalos sereglista van, melyből 9-hez Mantic-os figurák is vannak, ezek a:

- Dwarfs (gyakorlatilag a Warhammer törpök, egy két olyan egyedi dologgal, mint a gőztankvagy a borz lovasság :D )

- Abyssal Dwarfs (ők a Káosz törpék távoli unokatestvérei :) )

- Orks 

- Goblins (bizony, itt hozhatod őket külön seregként!)

- Undeads (talán a legnépszerűbb KoW figura szériával rendelkező sereg)

- Ogres

- Elves ( a High- és Wood Elves keveréke)

- Twilight Kin ( Ők a sötét elfek)

- Basilea (ultra jó, angyali segítséggel bíró emberi királyság, ha ismered a Heroes of Might & Magic-et akkor ők a Haven)

Illetve van három, még Mantic-os figurákkal nem rendelkező sereg:

- Kingdoms of Men (Késő középkori fejlettségű emberek, Ogre zsoldosokkal, ha emlékeim nem csalnak, akkor valaha ilyen volt a Warhammer-ben a Dogs of War... de ha tévedek javítsatok ki!)

- Abyssals (Démonok)

- Forces of Nature ( Mágikus erdei lények, tündérek, driádok, elementálok serege)

Valamint minden, egyedi GW-s fantasy fajhoz léteznek, rajongók által készített, és letesztelt sereglisták is, melyek a Mantic Forum-ról tölthetőek le! (Lizardmen, Beastmen, Warriors of Chaos, Skaven, Tomb Kings)

A mantic tegnap este bejelentette, hogy a következő Kickstarter kampányuk keretében elkészítik a KoW 2. kiadású szabálykönyvét, melyben új egységek, szabályok és finomhangolások lesznek! Valamint jövőre érkeznek a hivatalos figurák az Abyssals frakcióhoz!

Számomra ez egy szuper hír, én várom a Kickstarter-t! 

És itt van egy kis információs videó is a Mantic egyik atyjától Ronnie Renton-tól:

 

UPDATE: A kampány jövő héten indul!

-Dwalin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztropata.blog.hu/api/trackback/id/tr776862403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása